Nutriţioniştii ne avertizează despre riscurile la care ne expunem dacă mâncăm slănină cu ceapă

În România, majoritatea familiilor mănâncă cu încredere diverse preparate tradiționale românești, precum slănină cu ceapă, deoarece cred că mâncarea străbunilor nu conține E-uri, adică este mai sănătoasă decât produsele din carne de porc din supermarketuri.

Deși slănina cu ceapă este combinația preferată a românilor, un specialist în nutriție ne avertizează ce impact negativ are această combinație asupra organismului nostru. Un membru al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice susține că alimentația bunicilor nu trebuie urmată de nepoți.

Astfel, „Mitul alimentaţiei sanătoase de la ţară nu noi l-am creat, ci media. Eu combat puternic aceste lucru spunând că alimentaţia sau sfaturile ce ne trimit la alimentaţia bunicilor nu sunt deloc demne de urmat.

Eu ştiu ce mâncau bunicii şi cum erau preparate alimentele. Se consumau alimente foarte grase, prăjeli gătite în grăsimea de porc, se bea lapte de bivoliţă cu grăsimea de două degete.

Gastrotehnia bunicilor era una care pregătea alimente nesănătoase. Nu înţeleg de ce se fac aceste trimiteri tot timpul către o alimentaţie ce deloc, deloc nu era…

Citeste continuarea Aici

You might also like