New Delhi se sufocă sub un nor dens de poluare în prima zi a festivalului Diwali

Capitala indiană, New Delhi, era învăluită  într-un nor dens şi toxic de poluare, în prima zi a festivalului Diwali, sărbătoare în timpul căreia hinduşii îşi decorează casele cu lumini şi participă la reuniuni în familie sau cu prietenii, informează AFP.

În prezent, oraşul New Delhi figurează printre cele mai poluate oraşe de pe planetă, atât din cauza emisiilor industriale, cât şi a traficului rutier şi a fumului provenit de la incendierea voluntară a terenurilor agricole din împrejurimile capitalei, deşi practica a fost interzisă din 2015.

În acest sens, cei 20 de milioane de locuitori ai capitalei New Delhi s-au trezit joi într-un oraş învăluit într-o ceaţă cenuşiu-gălbuie, care va deveni mai densă în zilele următoare, potrivit prognozelor experţilor.

Din punct de vedere sanitar şi de mediu, concentraţia de particule fine (PM2,5) – cele mai nocive pentru sănătate – a ajuns joi la aproape 389 micrograme pe metru cub de aer, potrivit agenţiei guvernamentale SAFAR, în condiţiile în care nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 15 ori mai mic.

Astfel,  SAFAR a sfătuit rezidenţii oraşului…

Citeste continuarea Aici

You might also like