Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva COVID pentru acest an şi pentru anul 2023

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, miercuri că România mai are peste opt milioane de doze de vaccin, care la un moment dat vor expira.

În precizările sale, „Noi avem peste 8.000.000 de doze de vaccin care sunt pe stoc, sunt depozitate. Nu mai folosesc. Unii m-au acuzat de tot felul de lucruri, eu spun adevărul şi aşa am învăţat că trebuie să facem dacă ne respectăm concetăţenii şi avem o responsabilitate faţă de ceea ce facem, ca şi administratori. Sunt doze care practic nu au putut fi folosite pentru că nu există interes şi, de asemenea, nu au putut fi vândute şi nici măcar donate. Vor expira la un moment dat şi vor trebui neutralizate. Asta înseamnă alte costuri. Discutăm de sute milioane de euro”, a afirmat Rafila.

 România a solicitat Comisiei Europene reducerea livrările de vaccin împotriva COVID

În contextul dat, „Noi am făcut demersuri în ultima perioadă să putem să încercăm prin renegocierea care o face Comisia Europeană cu producătorii, să obţinem două lucruri care eu cred că sunt foarte importante, să obţinem reducerea substanţială a livrărilor pentru 2022 şi pentru 2023, substanţial….

Citeste continuarea Aici

You might also like