Ministerul Sănătății a anunțat că de luni, 4 aprilie, începe livrarea lor la nivel național, prin doctorii de familie

Ministrul Sănătăţii din România, Alexandru Rafila, a anunţat luni că pastilele cu iod, din data de 4 aprilie, începe livrarea lor la nivel național, prin doctorii de familie. În acest context, teama provocată de un eventual accident nuclear a băgat românii în sperieți.

În acest sens, ministrul Rafila a anunțat că începând de săptămâna viitoare va începe distribuția pastilelor de iod în România. Mai mult, săptămâna aceasta va avea loc o campanie de informare, iar de săptămâna viitoare va începe distribuția pastilelor de iod, a transmis, luni, ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.

Alexandru Rafila, anunțul zilei privind pastilele cu iod

Întrebat în cadrul conferinței de presă de la Ploiești de ce a luat decizia de a împărți pastile de iod populației, Rafila a spus că totul este legat de conflictul din Ucraina.

În opinia sa, „E o problemă legată de contextual actual. Vedeți că în vecinătatea granițelor României se desfășoară un conflict armat. Există și o memorie colectivă legată de incidentul care a avut loc în anul 1986 pe teritoriul Ucrainei și este normal ca autoritățile de sănătate…

Citeste continuarea Aici

You might also like