Mihai Craiu: Dacă un copil febril face brusc o erupție pe piele este un motiv serios

În urma renunţării la restricţii foarte brusc, medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția părinților asupra unui semn care ar trebui să-l ia în considerare neapărat pentru că situația poate fi gravă pentru copii. Acesta spune că ne putem da seama ușor, în urma unui test simplu, dacă să sunăm la medicul de familie sau la 112.

În opinia sa, medicul atrage atenția asupra semnului pe care ar trebui să îl știe toți părinții, în condițiile în care camerele de gardă ale spitalelor de copii sunt arhipline. El spune că acest semn reprezintă „o mare urgență” care ar trebui luată în considerare.

Concret,„Un semn pe care ar trebui să îl știe toți părinții! Acum în România sunt pline camerele de gardă de la toate spitalele de copii. Telefonul sună la ambulanță continuu. Medicii de familie răspund unui număr mult mai mare de apeluri decât de obicei. Poate și pentru că am obosit, cu toții, să respectăm reguli stricte, iar <relaxarea> a fost făcută prea abrupt … În acest context, în care febră au foarte mulți copii, TREBUIE să cunoașteți un semn ce reprezintă o mare urgență”, spune pediatrul, după cum transmite…

Citeste continuarea Aici

You might also like