Medicul Adrian Streinu-Cercel a avertizat recent că la Timişoara au apărut primele cazuri de varicelă, după o pauză de doi ani

În prezent, medicul Adrian Streinu-Cercel a avertizat recent că la Timişoara au apărut primele cazuri de varicelă, după o pauză de doi ani. Potrivit specialistului, boala dă forme cât se poate de severe.

Adrian Streinu-Cercel: Dă forme cât se poate de severe

În acest sens, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timişoara au anunțat o creştere a cazurilor de varicelă în judeţ. Potrivit acestora, într-o săptămână au fost evaluaţi zilnic câte trei-patru pacienţi.

Astfel, Adrian Streinu-Cercel a avertizat că o combinație între două virusuri cu agresiune directă asupra plămânului poate fi foarte periculoasă.

În opinia sa, „Au început celelalte virusuri să apară pe panoplia patologiei uzuale. (…) A apărut şi virusul varicelo-zosterian şi aşa se face că suntem într-o plină etapă evolutivă a epidemiei cu acest virus şi cei care sunt afectaţi sunt copiii, dar şi adulţii, adultul tânăr.

Vreau să aduc la cunoştinţă tuturor că există vaccin antivaricelos, care este foarte bun şi care trebuie făcut, pentru că varicela la adult dă forme cât se poate de severe, inclusiv pneumonie hemoragică. Şi…

Citeste continuarea Aici

You might also like