Medicii de familie vor putea trimite rețete online pacienților cu boli cronice și celor care prezintă o boală contagioasă, precum gripă sau COVID-19

Din data de 1 aprilie, 2022, are loc o schimbare importantă la nivelul sistemului medical din România.

Astfel, medicii de familie vor putea trimite rețete online pacienților cu boli cronice și celor care prezintă o boală contagioasă, precum gripă sau COVID-19.

Mai mult, vor fi decontate de stat consultațiile și serviciile oferite în ambulatoriile de specialitate de medicii cu specialitatea Medicină Fizică și Reabilitare.

Totul se întâmplă pentru că de astăzi, 1 aprilie, intră în vigoare noul Contract-cadru care reglementează serviciile medicale oferite de medici, spitale, farmacii și laboratoare de analiză medicală, care au convenții încheiate cu CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate).

Tot în cadrul Contract-cadru, include o altă noutate este că medicii de familie din România vor fi plătiți pentru efectuarea unei electrocardiograme, montarea Holterului de tensiune sau realizarea unei spirometrii, potrivit Rador.

De asemenea, pacienții vor putea să apeleze la cabinetele medicilor de familie pentru scoaterea firelor după o intervenție chirurgicală, tratamente injectabile, tratamente perfuzabile, scoaterea dopurilor de ceară…

Citeste continuarea Aici

You might also like