Medicamentele pentru poliartrita reumatoidă scade riscul de a avea boli cardiovasculare

Persoanele cu poliartrită reumatoidă au un risc mai mare de a avea boli cardiovasculare, dar un nou studiu sugerează că medicamentele utilizate în mod obișnuit pentru a reduce inflamația articulațiilor pot reduce acest risc.

În afirmaţiile sale, ”Mesajul este că, pe măsură ce articulațiile se îmbunătățesc cu tratamentele anti-artrită reumatoidă, la fel se întâmplă și cu riscul de apariție a bolilor cardiovasculare”, spune Joan Bathon, autor al studiului, profesor de medicină și director al diviziei de reumatologie la Universitatea Columbia Vagelos, potrivit ScienceDaily.

Imunomodulatoarele reduc semnificativ atacurile de cord și AVC-urile

Astfel, studiile clinice recente au arătat că imunomodulatoarele (medicamente care scad inflamația) reduc semnificativ atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale și alte evenimente cardiovasculare la persoanele cu boli cardiovasculare. Nu este însă clar dacă aceste medicamente au un efect similar asupra persoanelor cu poliartrită reumatoidă, care au un risc cu 50% mai mare de boli de inimă decât o persoană obișnuită.

Inflamația duce la ateroscleroză și contribuie la declanșarea unor…

Citeste continuarea Aici

You might also like