Luni, 18 iulie 2022, a avut loc un incident la centrală nucleară din Zaporojie, Ucraina

Dmytro Orlov, primarul din Enerhodar, a anunțat că mai multe persoane au decedat și cel puțin nouă soldați ruși au fost grav răniți într-un incident produs luni la centrala nucleară din Zaporojie. Acesta nu a specificat cum s-a produs incidentul.

Din spusele sale, soldații ruși „au fost transportați de urgență la spitalul orașului cu răni de diferite grade de gravitate. Unii au fost spitalizați, iar o persoană se afla la terapie intensivă”.

Astfel, „Există, de asemenea, persoane decedate, dar nu putem da numărul lor exact în acest moment”, a completat Dmytro Orlov, relatează CNN.

Zilele trecute, armata rusă a desfășurat lansatoare de rachete pe situl centralei nucleare Zaporojie, considerat cel mai periculos loc din Europa la ora actuală.

În acest sens,  şeful Energoatom (Compania Națională de Generare a Energiei Nucleare a Ucrainei), Petro Kotin, a transmis vineri că armata rusă a desfăşurat lansatoare de rachete pe situl centralei nucleare Zaporojie, cu care loveşte în raionul Nikopol.

În opinia sa „Ocupanţii ruşi au instalat sisteme de tiruri de rachete pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie şi de acolo lovesc…

Citeste continuarea Aici

You might also like