Italia extinde utilizarea certificatului verde,

Guvernul din Italia a hotărât, miercuri seara, să solicite certificatul de vaccinare și în mijloacele de transport, hoteluri, terase ale restaurantelor, târguri şi congrese, piscine şi săli de sport. La ultima raportare, în Italia s-au înregistrat 98.020 de noi cazuri de infectare cu Covid-19.

Toate aceste măsuri vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, potrivit decretului-lege care „introduce măsuri urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19”, adoptat în cadrul şedinţei de guvern prezidate de premierul Mario Draghi, scrie AFP.

Până acum, pentru a lua trenul şi avionul era suficient să deţii un certificat sanitar „de bază”, care se putea obţine în urma vaccinării dar şi a unui test negativ. Certificatul de vaccinare, denumit în Italia „green pass rinforzato” se obţine numai după un ciclu complet de vaccinare sau după vindecare.

Aşadar, în Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu în acest moment pentru anumite categorii profesionale, cum ar fi personalul sanitar şi forţele de ordine.

De asemenea, guvernul italian a hotărât miercuri 29 decembrie să elimine carantina de zece zile pentru cazurile de contact…

Citeste continuarea Aici

You might also like