Întoarcerea la muncă după concediu COVID-19

Multe persoane prezintă încă simptome și la câteva luni după ce au fost diagnosticate cu COVID-19, deși testele de depistare a virusului sunt negative. Ele trebuie să se întoarcă la muncă, deoarece nu sunt total incapabile să-și reia ocupația. Însă revenirea la muncă, în acest caz, poate fi neplăcută din punct de vedere fizic și psihic. Unii colegi și șefi nu înțeleg întotdeauna ce se întâmplă cu angajatul despre care se crede că este vindecat. Revenirea la locul de muncă, inclusiv în sistem hibrid, poate fi dificilă, dar există mai multe metode de a gestiona complicațiile care pot apărea. 

Ce trebuie să știe angajatorul despre COVID-19

Dacă o persoană (sau mai multe) din companie/firmă a stat în concediu medical din cauza COVID-19, angajatorul trebuie să ia în considerare câteva aspecte.

Simptomele COVID-19 se pot menține pe termen lung

Înainte de întoarcerea la muncă, este necesar un test COVID negativ. Totuși, acest lucru nu este suficient. De exemplu, aproape 90% dintre cei care au fost diagnosticați cu COVID se plâng de oboseală. Există, de asemenea, printre simptome, durerile de cap și problemele cognitive, care pot…

Citeste continuarea Aici

You might also like