Informatii utile despre medicul pediatru potrivit

Medicul pediatru este un medic specializat pe copii, inca de la nasterea acestora si pana la varsta de 18 ani. Din acest motiv este indicat sa alegi un medic cu care poti colabora si discuta cu usurinta despre sanatatea celui mic.

Util este sa stii ca, in prezent poti alege sa mergi la diverse clinici specializate care iti pun la dispozitie servicii medicale de calitate, astfel incat sa beneficiezi de tot ce este mai bun pentru copilul tau. De exemplu, serviciul pediatrie Bragadiru poate fi exact ce ai nevoie. Afla din randurile de mai jos tot ce trebuie sa cunosti despre aceasta specializare.

Pediatrie Bragadiru

Despre serviciul de pediatrie este important sa stii ca, este un serviciu care se ocupa de copii si de buna sanatate a acestora. Alege sa discuti cu un medic pediatru inca de la nasterea copilului, deoarece iti poate oferi sfaturi utile si iti poate recomanda diverse investigatii atunci cand este necesar. Bine este sa apelezi la un medic informat si la o clinica specializata care iti poate oferi servicii calitative.

Ce face un medic pediatru?

Despre medicul pediatru este bine sa stii ca este un specialist care va monitoriza evolutia copilului tau, inca de la nastere si pana la varsta de 18 ani. Mai mult, un medic pediatru poate sa aiba competente suplimentare in diverse ramuri ale medicinei. De exemplu, medicul poate sa efectueze si ecografii daca are aceasta specializare suplimentara, poate fi oftalmolog, pneumolog sau medic ORL.

Cand este indicat sa mergi la medicul pediatru?

Alege sa mergi la consult cu puiul tau inca de la nastere. Medicul pediatru il va masura, cantari si analiza. Mai mult, iti va oferi sfaturi cu privire la alaptare sau la tipul de lapte praf care este potivit pentru bebelusul tau. Iti va prezenta lista de vaccinuri obligatorii dar si pe cele optionale, astfel incat cel mic sa fie cat mai bine protejat de anumite boli. Important este sa stii ca, trebuie sa mergi la control in mod regulat indiferent de varsta copilului tau. Mai mult, daca acesta prezinta semne de imbolnavire, raceala sau alte simptome, atunci este bine sa iei legatura cat mai repede cu medicul pediatru.

Ghid pentru primul an de viata al copilului

In primul an de viata al bebelusului este important sa mergi in mod regulat la medicul pediatru pentru control. Specialistul va putea observa evolutia copilului si iti va recomanda diverse investigatii, daca este necesar. Iata care sunt perioadele cele mai indicate pentru un consult:

  • atunci cand bebelusul a implinit doua saptamani de viata – pediatrul va cantari si masura copilul, ii va verifica gura, urechile, articulatiile si buricul. Vei primi recomandari cu privire la alimentatie, perioadele de somn si o reteta pentru Vitamina D. Aceasta este utila pentru pentru profilaxia rahitismului. Mai mult, vei discuta despre vaccinurile din schema obligatorie si cea optionala;
  • la varsta de o luna – la fel ca la primul consult, medicul cantareste si masoara copilul pentru a se asigura de buna dezvoltare a acestuia. Vei primi si recomandarea pentru ecografia de sold;
  • la varsta de doua luni – medicul verifica copilul si se asigura ca se dezvolta armonios. De asemenea, continua schema de vaccinare;
  • la varsta de patru luni – pe langa consultul standard, medicul va verifica si reactia bebelusului la sunete;
  • la varsta de 6 luni si un an – medicul verifica dezvoltarea copilului, ii administreaza vaccinurile si iti recomanda un consult oftalmologic si ortopedic.

Accesseaza site-ul onixoptim.ro si vei descoperi o echipa specializata care iti ofera servicii medicale de calitate atat pentru bebelusul tau, cat si pentru tine!

 

Date de contact:

E-mail: contact@onixoptim.ro

Telefon: 0723.019.008

0751.077.660

You might also like