În Shanghai, o parte dintre locuitori au fost din nou închiși în case

În data de 09-06-2022, în unele zone din oraşul Shanghai au început să impună noi măsuri de izolare, iar locuitorilor din districtul Minhang li s-a ordonat să rămână acasă timp de două zile, în încercarea de a controla riscurile de transmitere a COVID-19, transmite Reuters.

Astfel, Minhang, în care locuiesc peste 2 milioane de persoane, va efectua teste de acid nucleic pentru toți rezidenții pe 11 iunie, iar restricțiile vor fi ridicate odată ce testele vor fi finalizate, a precizat guvernul pe contul său WeChat.

Miercuri, Shanghai a raportat patru noi cazuri simptomatice confirmate de COVID-19, toate în zone aflate deja în carantină. Însă, niciunul dintre noile cazuri nu a fost în districtul Minhang.

În contextul COVID-19, săptămâna trecută, Shanghai a ieșit dintr-o carantină de două luni la nivelul întregului oraș, dar unele complexuri rezidențiale au fost din nou sigilate, în timp ce autoritățile continuă să aplice o politică „dinamică zero-COVID”, care vizează închiderea lanțurilor de transmitere cât mai curând posibil.

Acest lucru înseamnă că autoritățile aplică rapid restricții de deplasare și obligații de…

Citeste continuarea Aici

You might also like