În prezent, Burkina Faso, Mali, Niger și Mauritania riscă să se confrunte cu foametea

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), a afirmat că milioane de persoane riscă să fie lovite de foamete în următoarele luni, oamenii care deja au fost nevoiți să își părăsească locuințele.

Un număr de peste 10,5 milioane de persoane din Burkina Faso, Mali, Niger și Mauritania riscă să se confrunte cu foametea în următoarea perioadă de sărăcie agricolă – perioada dintre recolte, când stocurile de alimente sunt cel mai mult epuizate – deoarece conflictul agravează criza alimentară actuală.

De altfel, cel puțin 2 milioane de persoane au fost strămutate în cele patru țări din cauza conflictului, dintre care 70% se află în Burkina Faso, unde insecuritatea a forțat aproape 10% din populație, adică 1,8 milioane de persoane, să își părăsească locuințele în căutare de siguranță.

În contextul social, deja aflate într-o situație fragilă, atunci când populațiile sunt forțate să se deplaseze, acestea devin extrem de vulnerabile. Neputând să mai aibă acces la terenurile lor pentru agricultură sau pastorație, comunități întregi devin dependente de ajutor pentru a supraviețui, în special pentru hrană și…

Citeste continuarea Aici

You might also like