În plan mondial, coronavirus pare să devină mai infecțios cu fiecare nouă variantă

În perioada următoare, omenirea cu imunitatea în scădere și un coronavirus care pare să devină mai infecțios cu fiecare nouă variantă, experţii anticipează că aproximativ 100 de milioane de oameni s-ar putea infecta cu Covid-19 în toamnă- iarnă.

De ce doza booster anti-Covid-19 este acum mai importantă ca niciodată

Estimarea nu face decât să readucă în prim-plan necesitatea vaccinării cu a treia doză de vaccin, afirmă experții citați de CNN.

Concret, mai puțin de jumătate dintre americanii eligibili (aproximativ o treime din populația totală a SUA) au primit o primă doză de rapel, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Doar aproximativ 10 milioane de persoane au primit doza a treia de vaccin, care este autorizată pentru persoanele de peste 50 de ani și pentru cei imunocompromiși.

Pentru persoanele vaccinate cu Pfizer şi Moderna, a treia doză era rezervată anterior doar pentru anumite categorii de populaţie: cei peste 65 de ani, adulții cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii sau cei foarte expuşi la virus din cauza, de exemplu, a muncii lor.

În acest sens, zilele trecute, un oficial înalt al…

Citeste continuarea Aici

You might also like