În pandemie datorită restricțiilor din spitale, pacienţii oncologici au fost privati la tratament sau diagnosticare precoce.

Pacienții oncologici au avut de suferit, în pandemie datorită restricțiilor din spitale, la tratament sau diagnosticare precoce. Aceasta este și principala cauză pentru care un număr tot mai mare de români vin în prezent la medic cu cancer în stadiul III sau IV.

Astfel, numărul persoanelor care se prezintă la spital cu cancere în stadiul III sau IV a crescut foarte mult în România. La Institutul Național de Pneumoftiziologie „Prof.dr. Marius Nasta” din București, situația nu este una diferită. Managerul instituției, Dr. Beatrice Mahler, spune că n-a văzut un cancer în stadiul II anul acesta.

Una dintre cauze este pandemia de coronavirus, care a restricționat accesul în spitale și tratament pentru pacienții oncologici. De asemenea, posibilitățile de diagnosticare precoce au scăzut.

Un număr mare de pacienți se prezintă cu forme severe

La Institutul Național de Pneumoftiziologie „Prof.dr. Marius Nasta” din București, dintre pacienții internați acum la pat, 90% sunt cu cancer pulmonar și 10% sunt cu fibroză pulmonară, spune dr. Beatrice Mahler.

În opinia sa, „Problema pe care o avem în acest moment la nivelul Institutului…

Citeste continuarea Aici

You might also like