În pandemie, cea mai importantă „armă” pentru a ne proteja rămâne masca

În România, al șaselea val al pandemiei de Covid-19, care începe să-și facă simțită prezența și în România, va avea un vârf undeva în luna august, însă autoritățile dau asigurări că nu vor mai exista restricții de severitatea unui lockdown, deși subvarianta BA.5 a Omicron, care circulă în prezent, este mult mai contagioasă și are, în plus, un element de noutate.

Însă, modul în care se transmite virusul nu s-a schimbat iar în lipsa unei variante de vaccin mai eficient împotriva acestei tulpini – vaccin ce ar putea apărea abia la toamnă – cea mai importantă „armă” pentru a ne proteja rămâne masca, a explicat, duminică seara, la Digi24, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Concret, lupta cu virusul ține de-acum – ca și în cazul caniculei, de exemplu – de protecția individuală, de măsurile pe care și le ia fiecare.

Astfel, „Virusul acesta va exista cu noi de-acum încolo și vom vedea astfel de situații (valuri de infectări – n.r.), dar sperăm și credem că vor fi din ce în ce mai blânde, cu un impact din ce în ce mai mic asupra oamenilor, la nivel individual. Însă nu va dispărea. Și atunci este…

Citeste continuarea Aici

You might also like