În județul Timiș s-a înregistrat o explozie a cazurilor de varicelă

În România a fost depistată o altă boală, în județul Timiș s-a înregistrat o explozie a cazurilor de varicelă. Timp de o săptămână, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara au fost evaluați zilnic câte 3-4 pacienți.

Cazurile au explodat în ultima săptămână

În acest sens, majoritatea pacienților care au ajuns pentru investigații în Ambulatoriul unității, au dezvoltat o formă ușoară, care nu a necesitat internare, conform informațiilor transmise de reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, preluate de Mediafax.

Totuși, doi copii se află sub supraveghere în unitatea sanitară din cauza unor complicații. Unul dintre ei a dezvoltat o encefalită, dar starea lui este stabilă, iar cel de-al doilea este internat pentru monitorizare și investigații suplimentare, având un sindrom febril prelungit.

Despre aceasta, medicii spun că varicela sau vărsatul de vânt este o boală infecto-contagioasă care duce la apariția unor vezicule pe corp. Virusul care cauzează varicela se transmite pe cale respiratorie, prin aer sau prin contact direct cu persoana infectată….

Citeste continuarea Aici

You might also like