În Coreea de Nord, OMS avertizează că focarul de COVID-19 devine tot mai rău

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a aruncat o privire atentă asupra situației epidemiologice din Coreea de Nord. Astfel, specialiștii estimează că lucrurile se înrăutățesc.

Coreea de Nord are de-a face cu un dezastru

Astfel, analiza realizată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a venit în contextul în care Coreea de Nord se confruntă în momentul de față cu un val de COVID-19. Totuși, o „analiză corectă” este dificil de realizat, deoarece OMS deţine aceleaşi informaţii pe care Phenianul le-a împărtăşit cu restul lumii.

Despre această situaţie, „În acest moment, nu putem face o evaluare adecvată a situaţiei de pe teren. Presupunem că lucrurile se înrăutăţesc, nu se îmbunătăţesc”, a declarat doctorul Michael Ryan, însărcinat cu situaţiile de urgenţă în cadrul OMS.

Coreea de Nord se confruntă cu milioane de cazuri

În opinia sa, medicul Maria van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea răspunsului la pandemia de Covid-19, în cadrul OMS, a transmis că au fost înregistrate 3,7 milioane de cazuri în Coreea de Nord. Trebuie menționat că autoritățile din țara respectivă vorbesc oficial doar despre…

Citeste continuarea Aici

You might also like