În acest sezon, pe lângă COVID-19 apar tot mai multe cazuri, unele chiar severe de gripă

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase si Tropicale „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat că, pe lângă cazurile de COVID-19, cadrele medicale se confruntă şi cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de gripă, şi mai ales gripă severă, precizând că sunt cazuri la pacienţi tineri, aparent fără alte boli, dar şi nevaccinaţi.

Testarea nu poate opri ritmul de răspândire al noilor tulpini

În acest sens, managerul Simin Aysel Florescu a fost întrebată marţi dacă România ar trebui să decidă testarea cetăţenilor chinezi care vin în ţara noastră.

În opinia sa, „Nu cred că îşi are rostul pentru că istoria ultimilor doi ani şi ceva ne-a arătat cât de rapid se răspândeşte această boală. Nu ar face decât să mai încetinească puţin răspândirea. În acest moment nu văd necesitatea testării cuiva pentru că gradul de contagiozitate, de transmisibilitate al noilor tulpini, începând de la Omicron şi toate cele care vor mai deriva din el este atât de mare încât, practic, nu poate fi oprită. Nicio testare, nicio izolare nu poate opri acest ritm infernal de răspândire a tulpinilor…

Citeste continuarea Aici

You might also like