Herpangina este o boală cu care din ce în ce mai mulți copii din România se confruntă în această perioadă

O nouă boală afectează din ce în ce mai mulți copii din țara noastră. Cu toate acestea, un cunoscut medic îi liniștește pe părinți și spune că majoritatea celor mici care se îmbolnăvesc de această boală fac o formă ușoară care trece rapid.

 „Apare frecvent vara”

Herpangina este o boală cu care din ce în ce mai mulți copii din România se confruntă în această perioadă. Pe acest fond, medicul Adrian Marinescu a venit cu mai multe explicații în ceea ce privește modul în care aceasta se manifestă.

Conret, directorul medical al Institutului ”Matei Balș” din Capitală spune că boala aceasta este, de fapt, o afecțiune virală care se transmite extrem de ușor și care începe cu febră mare. Cu toate acestea, boala prezintă și simptome specifice care îi ajută pe medici să pună un diagnostic corect.

În precizările sale, ”E clar că dintre bolile copilăriei vom auzi mult mai frecvent de herpangină. O infecție virală, în general este dată de Coxsackie virus. Apare destul de frecvent vara și la început de toamnă, deci nu e nimic diferit acum. Ce trebuie să știm e că se transmite pe cale digestivă, inclusiv mâini…

Citeste continuarea Aici

You might also like