Greșeala pe care o fac toți părinții atunci când copiii sunt de nestăpânit

Majoritatea părinților din zilelor noastre au tendința de a-și liniști copilul plasându-l în fața unui ecran, fie că vorbim despre un telefon, o tabletă sau un televizor.

În acest sens, cercetătorii au analizat, în ce mod, dispozitivele digitale sunt folosite pentru a calma copiii agitați, cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani.

Astfel, studiul a implicat 422 de părinți și același număr de copii și a fost realizat în perioada august 2018 și ianuarie 2020, înainte ca pandemia de COVID-19 să schimbe regulile.

S-a descoperit că utilizarea îndelungată a dispozitivelor ca mecanisme de calmare a fost legată de o mai mare reactivitate emoțională sau dereglare la copii, pe parcursul mai multor luni.

Asocierea a fost vizibilă la băieții mici și la copiii care aveau deja semne de hiperactivitate, impulsivitate și un temperament puternic. Se pare că aceste gadget-uri pot împiedica copiii să-și dezvolte propriile moduri de reglare a emoțiilor.

În opinia sa, „Folosirea dispozitivelor mobile pentru a relaxa un copil poate părea un instrument inofensiv, temporar, pentru a reduce stresul în casă, însă pot exista consecințe pe termen lung”,…

Citeste continuarea Aici

You might also like