Fumatul pasiv este responsabil pentru moartea prematură a 1,2 milioane de oameni la nivel global în fiecare an

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” atrage atenția că tutunul reprezintă un pericol nu doar pentru cei care îl consumă, dar și pentru cei din jurul lor. În acest context, Beatrice Mahler spune că fumatul pasiv este la fel de dăunător, fiind responsabil pentru moartea a 1,2 milioane de persoane la nivel mondial.

În opinia sa, fumatul pasiv este responsabil pentru moartea prematură a 1,2 milioane de oameni la nivel global în fiecare an, pe lângă bolile cardiovasculare şi respiratorii, afirmă managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, care precizează că 25,5% dintre români sunt fumători.

1,2 milioane de oameni mor prematur din cauza fumatului pasiv

Conret, „În România anului 2022, 25,5% din locuitori sunt fumători, o medie obţinută din cei 35,2% bărbaţi şi 15,8% femei. Ziua Mondială fără Tutun 2022 este una din cele 7 zile ale Săptămânii Verzi Europene 2022, suprapunere deloc întâmplătoare, pentru că fumul de ţigară este unul din principalii poluanţi indoor, acolo unde fumatul este practicat în interior, deoarece acesta eliberează substanţe toxice în aer, crescând riscul de expunere a…

Citeste continuarea Aici

You might also like