Experții au descoperit că muzica este la fel de importantă precum exercițiile fizice pentru sănătatea mintală

Pentru o sănătate mintală normală, o echipă de oameni de știință de la Institutul de psihologie din Hanovra, Germania și Universitatea New South Wales din Sydney, Australia a efectuat un studiu amplu legat de îmbunătățirea sănătății oamenilor. În acest sens, experții au descoperit că muzica este la fel de importantă precum exercițiile fizice pentru sănătatea mintală.

Pentru a ajunge la această concluzie, experţii se bazează pe o meta-analiza care a incorporat 26 de studii anterioare, pe un număr de 779 de persoane. Folosirea muzicii a fost asociată cu modificări semnificative pozitive în cazul pacienților cu boli mintale, potrivit Science Alert.

Astfel, ”Creșterea dovezilor susține ideea că muzica este capabilă să aducă, în linii mari, bunăstarea oamenilor și calitatea vieții”, se arată în studiul publicat pe 22 martie 2022 în revista JAMA Network Open.

În opinia autorilor analizei, care a inclus 26 de studii anterioare, stimularea sănătății mintale cu ajutorul muzicii este una care dă rezultate semnificative pozitive, având același impact observat la persoanele care efectuează exerciții fizice sau urmează programe de…

Citeste continuarea Aici

You might also like