Europa se sflă într-o situaţie de ”încetare a focului” care ar putea conduce la încheierea pandemiei de COVID-19

În viziunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, datorită imunizării puternice actuale în Europa şi a severităţii mai scăzute a variantei Omicron de coronavirus, continentul se află într-o situaţie de „încetare a focului”, care ar putea conduce la sfârşitul pandemiei de COVID-19, a estimat joi 3 februarie directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, relatează AFP.

Astfel, odată cu sfârşitul iernii, „această perioadă de protecţie mai ridicată trebuie privită ca o ‘încetare a focului’ care ne-ar putea aduce o pace durabilă”, a declarat Hans Kluge în cadrul unei conferinţe de presă online.

Din punct de vedere socio-medical, această situaţie poate continua doar dacă imunitatea este menţinută prin continuarea campaniilor de vaccinare şi monitorizarea noilor variante, a spus el, îndemnând autorităţile sanitare să protejeze populaţiile cele mai vulnerabile.

Aşadar, în cele 53 de state membre ale regiunii OMS Europa, dintre care unele sunt situate în Asia Centrală, numărul contaminărilor a crescut odată cu apariţia variantei Omicron care a devenit dominantă.

Concret, ăproape 12 milioane de noi cazuri au fost înregistrate…

Citeste continuarea Aici

You might also like