Este pericol imens de gripă aviară. Mai multe cazuri au fost raportate la o fermă din Nagykamarás, judeţul Békés, la un număr destul de mare de păsări

Gripa aviară pare că revine din nou în Europa după ultimele informații venite din Ungaria. Într-un comunicat transmis în cursul zilei de luni, de Nébih agenţiei ungare de presă MTI, laboratorul Oficiului Naţional pentru Siguranţa Lanţului Alimentar din Ungaria (Nébih) a confirmat prezenţa virusului gripei aviare la o fermă de gâşte.

Astfel, ferma are aproximativ 10.000 de gâște, însă rata mortalității și apariția simptomelor la sistemul nervos al păsărilor au dus la suspiciunea de gripă aviară.  Ulterior îngrijorărilor, prezenţa subtulpinii H5N1 a virusului a fost confirmată de laboratorul Nébih.

Investigațiile continuă în Ungaria

În acest sens, autoritățile s-au mobilizat și au sacrificat toate păsările. De asemenea, a mai fost stabilită și o zonă de protecţie pe o rază de 3 km în jurul fermei afectate şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 km.

Sursa citată mai precizează că la momentul actual se fac investigaţii suplimentare şi au fost instituite restricţii în privinţa mişcării animalelor. Totodată, zonele cu restricţii din judeţele Bács-Kiskun şi Csongrád-Csanád au fost extinse şi ele din cauza…

Citeste continuarea Aici

You might also like