”Educație pentru mediu”, noua materie din școli.

Va fi introdusă o nouă materie în școli, ”Educație pentru mediu”. Șeful statului crede  că elevii trebuie să aibă oportunitatea de a învăța despre natură.

Elevii vor avea la școală o nouă materie în care vor învăța despre cum să protejeze mediul, ”Educație pentru mediu”, după ce o lege în acest sens a intrat în vigoare.

Astfel, actul normativ, promulgat de președintele Klaus Iohannis, a apărut luni în Monitorul Oficial și presupune introducerea unui nou articol în Legea Educației.

Noua materie se va studia de anul viitor

”Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024”,  este noul articol din Legea Educației.

În luna martie a anului trecut a fost inițiat proiectul legislativ, de către un grup de parlamentari ai PNL, printre care fostul ministru al educației, Monica Anisie.

”Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal) adoptat de Comisia Europeană”, conform…

Citeste continuarea Aici

You might also like