Durata somnului și ora la care ne culcăm ar putea influența, semnificativ, riscul de a suferi de demență

În cadrul unui studiu recent, s-a decoperit că durata somnului și ora la care ne culcăm ar putea influența, semnificativ, riscul de a suferi de demență.

Astfel, cercetătorii din China, Suedia și Regatul Unit au descoperit că o durată de somn de mai mult de opt ore a crescut riscul de demență cu 69%, în timp ce obiceiul de a ne culca înainte de ora 21:00 a crescut riscul de demență și de două ori.

Mai mult, studiul a constatat că „funcția cognitivă ar trebui monitorizată la adulții în vârstă care raportează un timp mai mare de somn, în special la bărbații cu vârsta cuprinsă între 60 și 74 de ani”. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în ”Journal of the American Geriatrics Society”, informează Thebrighterside.

Cercetări ulterioare „ar putea clarifica dacă timpul petrecut în pat și numărul de ore de somn pot contribui la încetinirea declinului cognitiv și la întârzierea apariției demenței la adulții în vârstă”, a scris dr. Rui Liu, autorul principal al studiului, profesor la Universitatea Shandong din Jinan, China.

Ce au descoperit autorii studiului

În total, un număr de 97 de participanți au…

Citeste continuarea Aici

You might also like