„Doar 8% din companii redirecționează 20% din impozit către fundații”, spune Mirela Nemţanu

Directorul executiv al fundației Hospice Casa Speranței, fundaţie care a împlinit 30 de ani de activitate în România în acest an, Mirela Nemţanu a declarat că facilitatea prin care companiile pot redirecția 20% din impozitele plătite către fundații sau ONG este folosită doar de 8% din societățile comerciale din România.

Prin intermediul legii sponsorizării, care permite companiilor din România să-și redirecționeze 20% din impozitele plătite către fundații sau ONG-uri, au fost strânși peste 335 de milioane de euro înainte de pandemie, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv al fundației Hospice Casa Speranței. Este o facilitate puțin folosită de companiile românești, chiar dacă în București, cel mai dezvoltat oraș al țării, procentul urcă de la media națională de 8% la 45%, care în continuare este slab.

În opinia sa, Mirela Nemțanu, care conduce fundația care a avut cel mai mare impact asupra sistemului de sănătate din România în ultimii 30 de ani, este de părere că banii aceia se „pierd”, deoarece intră în bugetul statului, unde sunt cheltuiți cu eficiența pe care o cunoaștem cu toții.

Ce poate face mediul…

Citeste continuarea Aici

You might also like