Din data de 13 aprilie, se elimină necesitatea certificatului COVID care atesta trecerea prin boală sau vaccinarea, valabilă pentru 10 state, inclusiv România

Având în vedere numărul scăzut de cazuri de coronavirus, Bulgaria a decis să elimine necesitatea certificatului COVID care atesta trecerea prin boală sau vaccinarea. Măsura se aplică din 13 aprilie și este valabilă pentru 10 state, inclusiv România.

Românii care merg în Bulgaria nu vor mai avea nevoie de certificat COVID

Din această dată, Bulgaria nu va mai solicita certificatul verde COVID, pentru persoanele care sosesc din Macedonia de Nord, Turcia, România, Serbia, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Israel şi Egipt, scrie agenția BTA.

Anterior, acest certificat trebuia să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, însă un comunicat de presă al Ministerului bulgar al Sănătății arată că nu mai este nevoie de acest document. De asemenea, în comunicat se mai arată că ministrul bulgar al Sănătății, Asena Serbezova, a emis un ordin în acest sens.

În acest context, comunicatul mai arată că personalul Alianței Nord Atlantice care participă la sesiuni internaționale de pregătire și contingente multinaționale nu vor mai trebui să arate certificatul COVID, indiferent din țările din care vin. Același lucru se aplică și pentru…

Citeste continuarea Aici

You might also like