Diareea: sfaturi și recomandări

Diareea este o tulburare gastrointestinală comună care se manifestă prin scaune moi sau apoase și senzația urgentă de a utiliza toaleta. În funcție de cauză, aceasta poate fi acută sau cronică. 

 

Diareea poate apărea din cauza unei infecții bacteriene, parazitare sau virale sau în urma unei mese bogate în zaharuri. Totuși, aceasta poate fi și un simptom al bolilor inflamatorii intestinale, sindromului de intestin iritabil sau intoleranțelor alimentare. 

 

Iată câteva sfaturi și recomandări pentru ameliorarea diareei!

 

 

Hidratează-te!

Cel mai important lucru atunci când prezinți diaree acută este să menții un nivel de hidratare optim al organismului. Se pierd cantități semnificative de lichide și electroliți în timpul diareei apoase, mai ales dacă este însoțită și de vărsături. Deshidratarea severă poate avea consecințe serioase asupra organismului, fiind o cauză de mortalitate în cazul copiilor (1) – citește despre diaree și complicațiile sale! 

 

Asigură-te că bei suficiente lichide, sub formă de apă, supe și sucuri de legume.  (1) Bea câte o cană de apă după fiecare defecație și evită cafeina (cafea,…

Citeste continuarea Aici

You might also like