Deși, în prezent sunt descoperite și confirmate în lume 118 elemente chimice, dintre acestea doar patru dintre ele sunt predominate în organism

În cadrul unei cercetări recente, unul dintre secretele corpului uman dezvăluit de către cercetători, este destul de puțin cunoscut de către oameni. Deși, în prezent sunt descoperite și confirmate în lume 118 elemente chimice, dintre acestea doar patru dintre ele sunt predominate în organism.

În compoziţia sa, corpul uman conține în principal numai 4 elemente chimice: oxigen, carbon, hidrogen și azot, ceea ce arată că structura organismului este surprinzător de simplă, potrivit Live Science.

În contextul comparativ, ”Din cele 118 elemente chimice (din tabelul periodic al lui Mendeleev -n.a.), 97% din greutatea corpului uman este compusă din doar patru elemente”, a declarat Steven Towsend, chimist la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Statele Unite.

Aceste 4 elemente predominante din corpul uman sunt: oxigenul, carbonul, hidrogenul și azotul. Dar, se pune întrebarea ce fac mai exact acestea în organism și cât la sută din el este ocupat de fiecare?

”Oxigenul ocupă primul loc, reprezentând între 65 și 67% din greutatea corpului uman. Asta pentru că corpurile noastre conțin în mare parte apă – în jur de 50-60%, cea mai mare parte a…

Citeste continuarea Aici

You might also like