Descoperirea unei alge marine de pe insula Prince Edward are potențialul de a schimba lumea și de a salva Pământul

Pe măsură ce efectele schimbărilor climatice se accelerează, ONU a anunțat că metoda cea mai bună de a reduce încălzirea globală este diminuarea emisiilor cu efect de seră. Dar, acum descoperirea unei alge marine de pe insula Prince Edward are potențialul de a schimba lumea și de a salva Pământul.

Astfel, Joe Dorgan, un fermier care locuiește în această așezare din Canada, a dat peste un miracol  climatic, niște alge care pot absorbi gazele cu efect de seră, potrivit CBS News.

Fermierul a trimis mostre din algele marine la Universitatea Dalhousie din Nova Scotia, pentru a le testa certificarea organică. S-a descoperit că absorbția ridicată a vitaminelor și mineralelor naturale din algele marine a stimulat reproducerea și producția de lapte a vitelor fermierului canadian.

La nivel mondial, metanul este responsabil pentru 30% din încălzirea globală. Dintre acestea, animalele, precum vitele, produc aproximativ o treime din toate emisiile de metan.

Concret ”Cercetătorii au descoperit că hrănirea bovinelor cu alge marine ar reduce gazele cu efect de seră cu până la 40%”, a spus Dorgan.

Un om de știință, Rob Kinley, care a lucrat cu…

Citeste continuarea Aici

You might also like