Descoperire despre vaccinul Pfizer, Israel a făcut anunțul astăzi

Conform unui nou studiu făcut de Institutul de Cercetare Clalit din Israel, în colaborare cu Universitatea Harvard din Statele Unite, vaccinul Pfizer are o eficiență crescută în rândul adolescenților. De altfel,  studiul s-a concentrat pe varianta Delta a SARS-COV-2.

De asemenea, conform unui studiu publicat în The New England Journal of Medicine, riscul unei boli simptomatice scade cu 93% în rândul adolescenților care au primit schema completă a vaccinului anti-Covid  Pfizer/BioNTech, transmite Reuters.

Totodată, studiul a fost realizat de Institutul de Cercetare Clalit din Israel, în colaborare cu Universitatea Harvard din Statele Unite și s-a axat pe varianta Delta a SARS-COV-2.

Cercetarea a fost făcută în intervalul 8 iunie – 14 septembrie, în plin val patru al pandemiei, când varianta Delta a fost predominantă în noile infectări cu coronavirus.

Astfel, cercetătorii au examinat datele obţinute de la 94.354 de adolescenţi vaccinaţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Tineri au fost analizaţi împreună cu alţi 94.354 de adolescenţi nevaccinaţi, în baza unui amplu context de caracteristici demografice, geografice şi de sănătate…

Citeste continuarea Aici

You might also like