De la 1 iunie spitalele din România pot aplica noul cuantum privind alocația de hrană pentru pacienți și aparținători

În România, spitalele pot implementa, începând de astăzi, 1 iunie, legea privind alocația de hrană pentru pacienți și aparținători, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta a precizat că modul de decontare urmează să fie stabilit de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Se poate aplica de azi, 1 iunie

În afirmaţiile sale,„Este un ordin care reglementează faptul că se poate aplica această normă de hrană de 22 de lei pentru majoritatea pacienților, 33 de lei pentru câteva categorii speciale, care au nevoie de un aport nutritiv mai mare sau special. În rest, modul efectiv de decontare a sumelor va fi prevăzut printr-un ordin care va fi elaborat de CNAS, dar asta nu împiedică în niciun fel managerii spitalelor să aplice aceste prevederi a unei legi. Acest ordin a făcut posibilă aplicarea legii de la 1 iunie”, a declarat ministrul Rafila.

De altfel, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat în data de 12 mai legea potrivit căreia cuantumul alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice se va actualiza anual în funcţie de rata inflaţiei. Potrivit legii, cuantumul acesteia nu poate fi mai mic de 22…

Citeste continuarea Aici

You might also like