De ce este bine să bei apă cu un strop de sare înainte de culcare?

Trezirea în toiul nopții este pe cât de enervantă, pe atât de frecventă. Trezirea frecventă pentru a urina în timpul nopții se numește nicturie. Majoritatea bărbaților și femeilor de peste 40 de ani spun că se trezesc, cel puțin o dată pe noapte, pentru a merge la baie și a urina.

Este important să mergem la baie când organismul ne cere, dar este, de asemenea, important să protejăm calitatea somnului  cât mai neperturbat. De aceea, încercarea de a nu mai bea apă înainte de culcare, pentru a evita călătoriile nocturne la baie, s-ar putea să aibă exact efectul invers, scrie Healthdigest.

Se poate oare ca un pahar de apă, char înainte de culcare, să fie antidotul la trezirea și mersul la baie pe timpul nopții? Răspunsul este DA, dacă adăugați puțină sare, spune asistentul medical Jonathan Steele.

Sarea neprocesată ajută apa să intre în toate celulele noastre

Astfel, „Menținerea echilibrului de apă și electroliți interni în organism vă poate împiedica să aveți nevoie să eliminați excesul de apă în timpul nopții. „Sarea neprocesată ajută apa să intre în toate celulele noastre”, afirmă acesta.

Schimbarea ceștii de…

Citeste continuarea Aici

You might also like