De ce apar venele tip pânză de păianjen și cum putem scăpa de ele?

Varicele reprezintă o afecțiune a sistemului venos, manifestată prin dilatații la nivelul venelor membrelor inferioare. Venele tip pânză de păianjen sunt o etapă intermediară în evoluția varicelor, fiind de dimensiuni mai mici, mai superficiale, având o culoare roșie sau albăstruie.

Însă, ele nu trebuie confundate cu venele varicoase. Deși au trăsături similare, venele tip pânză de păianjen nu au aspectul gros și răsucit al venelor varicoase. Oamenii observă cel mai frecvent vene tip pânză de păianjen pe spatele sau pe fața picioarelor, așa că încearcă să găsească soluții de tratare a lor.

Din punct de vedere medical, pentru a preveni apariția venelor tip pânză de păianjen, este important să înțelegeți în primul rând cum apare această afecțiune.

Ce cauzează apariția venelor tip pânză de păianjen

Din informaţiile Activebeat, venele au un rol important în corpul uman. Ele direcționează sângele către inimă. Aceste vene sunt echipate cu valve unidirecționale care ajută sângele să se deplaseze înapoi până la inimă. Când aceste valve sunt disfuncționale, se pot dezvolta vene tip pânză de păianjen, care apar…

Citeste continuarea Aici

You might also like