Cum se vor face testele de salivă în școli și de când?

Toți elevii, preșcolarii, profesorii, învățătorii și angajații din școli, inclusiv personalul nedidactic, vor face teste de salivă de două ori pe săptămână, gratuit, probabil începând cu 21 noiembrie, a spus, joi seara, la Digi24, ministrul demis al educației, Sorin Cîmpeanu.

Astfel, departamentul pentru Situații de Urgență este cel care a evaluat că testele de salivă care se vor face în școli sunt necesare de două ori pe săptămână, a menţionat ministrul.

Astfel că, testele vor putea fi efectuate inclusiv de personalul didactic, dar în prealabil ministrul cere un minim instructaj din partea autorităților sanitare.

Ministrul cere o procedură de la autoritățile sanitare

„Ministerul Educaţiei va face tot posibilul să sprijinim, însă nu intră în competenţa Ministerului Educaţiei procedura de administrare a unor teste. Sunt convins că va fi nevoie de un instructaj, chiar dacă sunt teste simplu de administrat. Va trebui definită și cadenţa, și locaţia în care se vor efectua aceste teste. La Ministerul Educaţiei nu avem competenţa să stabilim în ce loc și cum se vor administra aceste teste”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste continuarea Aici

You might also like