Cum previi și tratezi afecțiunile provocate de statul îndelungat pe scaun

Activitățile sedentare care presupun un timp îndelungat petrecut pe scaun pot genera anumite probleme la nivelul spatelui, tocmai din cauza acestei poziții pe care mulți o consideră comodă. Corpul uman este adaptat pentru postura bipedă, iar poziția șezând creează o presiune suplimentară la nivelul coloanei vertebrale. Pe termen scurt, nu e nicio problemă, însă acestea apar atunci când petreci mult timp așezat pe scaun. Presiunea continuă la nivelul coloanei poate duce la deformări ale acesteia sau la apariția herniei de disc, primele semne fiind durerile de spate.

Din fericire, există numeroase metode pentru a preveni astfel de afecțiuni, precum și variante terapeutice pentru tratarea acestora. În cele ce urmează, îți oferim câteva recomandări utile pentru a fi scutit de astfel de neplăceri.

 

Folosește un scaun ergonomic

Aceasta este regula numărul unu pentru oricine lucrează la birou, pentru că scaunul ergonomic oferă susținere coloanei și preia din presiunea exercitată asupra acesteia când stai așezat. Astfel, scaunul îți permite o poziție anatomică normală, dacă îl folosești corect, după cum vom arăta în paragraful…

Citeste continuarea Aici

You might also like