Cu ajutorul unor tehnici de modificare a genelor, o echipă de cercetători a creat un nou tratament pentru chelie

Din informaţiile Wired, chelia este o afecțiune experimentată în diferite grade de două treimi dintre bărbații americani, şi nu numai, până la vârsta de 35 de ani.

Echipa de cercetători, asociată cu Universitatea din California și cu o companie de biotehnologie numită Amplifica, consideră că au identificat calea care stimulează creșterea părului, pentru a găsi noi modalități ca celulele stem să nu renunțe la producerea foliculilor de păr.

Din experimentele lor cu șoareci, așa cum se detaliază într-o nouă lucrare publicată în revista Developmental Cell de luna trecută, acestea au fost promițătoare. Șoarecii au fost modificați genetic pentru a avea calea de semnalizare a creșterii părului activată permanent. Rezultatul: șoarecilor le-a crescut rapid părul, într-un prim pas promițător către un tratament potențial inovator pentru o afecțiune incredibil de comună, mai ales având în vedere că opțiunile de tratament actuale, cum ar fi transplantul de păr și medicamentele pentru creșterea părului, sunt invazive și costisitoare.

N-o să mai ai chelie în curând

În contextul genetic, folosind secvențierea ARN, echipa a…

Citeste continuarea Aici

You might also like