Considerat experimentul secolului al XXI-lea, cu care Elon Musk vrea să înceapă anul 2022: Implantarea de cipuri în creierele oamenilor

În prezent, Neuralink, compania miliardarului american Elon Musk, este hotărâtă să înceapă unul dintre cele mai controversate experimente din secolul al XXI-lea. Aceasta face primii pași către efectuarea de teste pe oameni pentru implantarea dispozitivului său în creier, în cazul celor care suferă de diverse afecțiuni.

Elon Musk, absolvent al Universității Pennsylvania și fondator al firmelor Tesla și SpaceX și ”Persoana anului 2021”, titlu oferit de revista Time din Statele Unite, a declarat pentru Wall Street Journal că Neuralink speră să implanteze cipul în creierul uman în cursul anului 2022, potrivit The Daily Pennsylvanian.

În acest sens, compania lui Musk, Neuralink, este în proces de angajare a unui director de studii clinice, ceea ce arată faptul că ea ar putea începe în curând testele cu oameni.

În viziunea sa, ”Misiunea companiei este să dezvolte interfețe creier-mașină care tratează diverse afecțiuni ale creierului, cu scopul de a crea eventual o interfață completă de creier capabilă să se conecteze la inteligența artificială și biologică”, se scrie pe site-ul Neuralink.

Concret, în aprilie 2021, compania…

Citeste continuarea Aici

You might also like