Comisia Europeană: Până în prezent, 80% dintre cetățenii UE au avut deja Covid-19

În contextul socio-imunitar actual, Comisia Europeană a transmis, miercuri, că estimează că între 60% și 80% din populația Uniunii Europene a trecut deja prin infectarea cu Covid-19, relatează Reuters.

În informaţiile sale, „Se estimează că între 60% şi 80% din populaţia din UE a avut până acum COVID-19”, a declarat comisara europeană pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, într-o conferinţă de presă.

Concret, agenţia pentru sănătate publică din cadrul UE a precizat că numărul cazurilor raportate de Covid a acoperit până acum aproximativ 30% din populaţia europeană, dar dacă la acest număr sunt adăugate şi infectările neraportate, atunci totalul infectărilor ar fi de 350 de milioane, reprezentând 77% din populaţia din Uniunea Europeană.

În ultima perioadă, odată cu scăderea numărului de cazuri şi de decese din cauza coronavirusului, ţările din UE au intrat într-o nouă fază a pandemiei, acea fază în care testarea în masă şi raportarea în masă a cazurilor pozitive nu mai sunt necesare, a precizat Stella Kyriakides.

În contextul medial, pregătindu-se pentru această fază mai puţin…

Citeste continuarea Aici

You might also like