CNAS intenţionează să introducă un program de prevenție la scară largă și în România

În contextul sănătăţii, în democrațiile dezvoltate, în vest, unul dintre motivele pentru care funcționează sistemele medicale are legătură și cu programe de prevenție foarte bine puse la punct. Spre deosebire de România, oamenii ajung la spital nu doar ”pe ultima sută de metri”, ci și pentru a vedea dacă este ceva în neregulă.

În ţara noastră, CNAS speră să introducă un program de prevenție la scară largă și în România, iar cei care nu vor lua parte la el, adică nu vor merge la medic pentru analize regulate, vor fi sancţionaţi financiar. Nu de alta, dar pun bețe în roate sistemului medical din țara noastră, prin cheltuieli care pot fi evitate sau reduse.

Ce spune proiectul CNAS pentru toți românii

Din anul 2023, persoanele care nu merg la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenție stabilite în contractul-cadru referitor la acordarea asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale ar putea fi sancționați. Cel puțin acesta este planul, la ora actuală, al președintei Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Astfel, “De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi…

Citeste continuarea Aici

You might also like