China renunță la aplicația de urmărire a deplasărilor cetățenilor

China se pregătește pentru un val fără precedent de cazuri de Covid-19, pe măsură ce abandonează o mare parte din politica sa represivă „zero Covid”. Variantele Omicron se răspândesc rapid, iar semnele unei epidemii zguduie capitala țării.

În acest sens, autorităţile chineze au anunţat luni că renunţă la aplicaţia utilizată pentru a urmări deplasările rezidenţilor şi pentru a se asigura că ei nu se află într-o zonă afectată de un focar epidemiologic, un nou simbol al abandonării strategiei „zero COVID”.

China renunță la aplicația de urmărire a deplasărilor cetățenilor

Denumită „Harta deplasărilor”, aplicaţia se baza pe semnalul telefonic şi permitea utilizatorilor să dovedească interlocutorilor (administratori de hoteluri, de clădiri de birouri, etc.) locurile în care s-au deplasat în ultimele şapte zile.

Concret, aplicaţia afişa lista cu oraşele sau chiar cu districtele în care utilizatorul s-a deplasat. Dacă niciuna din acele zone nu era clasată „de mare risc” (cu un număr mare de cazuri COVID-19), aplicaţia afişa o săgeată verde, sinonimă cu o trecere autorizată.

Astfel, „Harta deplasărilor”,…

Citeste continuarea Aici

You might also like