Cerneala colorată folosită la tatuaje, periculoasă.

Începând de marți, Uniunea Europeană a interzis, 4.000 de substanțe chimice folosite la realizarea tatuajelor, inclusiv alcoolul izopropanol, un ingredient comun în cerneala folosită în saloanelele din Europa. Artiștii tatuatori susţin că afacerile lor vor fi afectate.

Astfel, restricțiile, care au intrat în vigoare marți, se aplică substanțelor care pot provoca cancer sau alte probleme de sănătate și afectează în principal cerneala colorată. UE susţine că regulile vor reduce numărul de reacții adverse.

Însă tatuatorii se plâng că cernelurile de înlocuire nu sunt ușor disponibile și s-ar putea să nu aibă calitatea dorită de clienți. După doi ani de dificultăți cauzate de pandemie, mulți artiști spun că nu au avut suficient timp să se adapteze noilor reglementări.

Astfel că, reglementările UE au fost aprobate de toate statele membre în 2020 și au intrat în vigoare pe 4 ianuarie 2022.

De asemenea, Agenția Europeană pentru Produse Chimice, care a contribuit la elaborarea noii legislații, este de părere că cernelurile pot fi periculoase, provocând „alergii ale pielii și alte efecte mai grave asupra sănătății, cum ar…

Citeste continuarea Aici

You might also like