Cel mai mare focar de Omicron din Europa ar putea fi în Norvegia.

Norvegia a transmis noi restricții contra răspândirii Covid-19 în Oslo și în regiunea din jur, după izbucnirea unui focar de infecții ce a pornit de la o petrecere de Crăciun, anunţă Euronews. Un caz de infecție cu Omicron a fost confirmat la evenimentul organizat de o companie norvegiană.

Astfel, mai mult de jumătate din aproape 120 de persoane prezente la o petrecere de Crăciun din Oslo, Norvegia, au fost testate pozitiv pentru Covid-19 – toți fiind aparent vaccinați – iar temerile sunt că s-ar fi putut infecta cu varianta Omicron.

Dacă se confirmă, ar fi cel mai mare focar de infecție cu această variantă în Europa.

Aceste cazuri sunt legate de petrecerea de Crăciun a unei companii norvegiene, care a avut loc într-un restaurant din Oslo, au transmis joi oficialii statului. Toți cei prezenți la eveniment au fost testați după cina organizată pe 26 noiembrie de o companie care folosește energia solară, Scatec.

„Situația este îngrijorătoare”, a precizat ministrul Sănătății din Norvegia, Ingvild Kjerkol, la scurt timp după ce autoritățile sanitare au spus că un caz de infecție cu Omicron a fost confirmat la evenimentul…

Citeste continuarea Aici

You might also like