Cea mai rară grupă de sânge: mai puțin de 50 de oameni din lume au sângele “de aur”

În prezent, a avea „sânge de aur” poate fi o binecuvântare și un blestem, în același timp. Există o grupă de sânge atât de rară, încât se știe că mai puțin de 50 de oameni din lume o au.

Cunoscut științific sub numele de Rhnull (Rhesus null), este adesea menționat ca „sânge de aur” datorită rarității sale extreme – și a valorii sale pentru alții. Pentru a înțelege de ce Rhnull este atât de rar și de prețios, trebuie explicat puțin ce înseamnă, de fapt.

Cel mai probabil se stie de cele patru grupe sanguine principale: A, B, AB și O. Această grupare este determinată de prezența antigenelor A și B care vor declanșa un răspuns imun dacă celulele roșii din sânge sunt introduse în cineva care nu este compatibil: grupa sanguină A are antigene A, grupa sanguină B are antigene B, grupa sanguină AB are ambele antigene, iar grupa sanguină O nu are niciunul.

Pe lângă antigenele A și B, există și alte proteine ​​găsite în celulele roșii din sânge, numite factor Rh, a căror prezență sau absență determină dacă o grupă de sânge este pozitivă (+) sau negativă (-). Deși există, de fapt, 61 de antigene de grup…

Citeste continuarea Aici

You might also like