Ce trebuie să ştie lumea despre Pandemie şi Endemie?

Pentru Pandemia care durează de mai bine de doi ani, anul 2022 a fost promovat din start, atât de agenții guvernamentale cât și neguvernamentale, ca fiind anul în care virusul COVID-19 va fi „răpus”. Totuși specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății lasă de înțeles că problema virusului nu o să dispară nici după ce „pandemia” o să fie eradicată.

Astfel, această criză sanitară, prin care trecem la nivel global, a fost caracterizată drept o pandemie în anul 2020 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Această etichetă pusă pe gravitatea riscurilor asociate cu virusul COVID-19 a oferit legitimitate statelor de peste tot de pe glob în a impune restricții și de a elimina drepturi și libertăți. Diverși specialiști au transmis faptul că lumea ar trebui să renunțe la categorisirea drept „pandemie” a evoluției virusului COVID-19.

În opinia sa, „Oamenii pun în opoziţie pandemia şi endemia, însă malaria endemică ucide sute de mii de oameni, HIV este endemic, violenţa endemică există în oraşele noastre. Endemic, în sine, nu înseamnă ceva bun, endemic înseamnă pur şi simplu că virusul este acolo…

Citeste continuarea Aici

You might also like