Ce stim despre varianta Omicron.

Varianta Omicron a SARS-CoV-2 poate fi mai puțin eficientă în infiltrarea plămânilor și răspândirea de la celulă la celulă, comparativ cu alte versiuni ale coronavirusului, sugerează o nouă cercetare. Acest lucru poate explica de ce unele date timpurii, din țări cum ar fi Africa de Sud și Anglia, sugerează că tulpina cauzează forme mai puțin severe ale bolii.

Cu toate că, varianta Omicron nu invadează celulele pulmonare, noul studiu, publicat în baza de date de preprint bioRxiv, a confirmat că varianta evită majoritatea anticorpilor persoanelor complet vaccinate, transmite LiveScience.

Totodată, echipa care a realizat studiul a arătat că o doză ”booster” a vaccinului Pfizer a crescut semnificativ puterea de neutralizare a anticorpilor persoanelor vaccinate, „deși ne-am fi așteptat la o scădere a imunității în timp”, preciează autorul principal, Ravindra Gupta, profesor de microbiologie la Institutul Cambridge pentru Imunologie Terapeutică și Boli Infecțioase.

Omicron, o sabie cu două tăișuri

Noile descoperirii arată „că mutațiile variantei Omicron fac ca virusul să fie ca o sabie cu două tăișuri: se poate sustrage…

Citeste continuarea Aici

You might also like