Ce este Ecografia Doppler și când este recomandată?

Dr. Gabriela Drăgoi, medic specialist chirurgie vasculară, a afirmat că ecografia vasculară sau ecografia Doppler reprezintă o modalitate de investigare a circulației sanguine atât arterială, cât și venoasă din organismul uman. Această investigație este complet nedureroasă, neinvazivă și nu presupune pregătire prealabilă.
Se recomandă dacă ai episod brusc de edem al piciorului / picioarelor, eventual cu schimbarea la culoare a acestora, ai dureri zilnice la mers, crampe în spatele gambelor, blocaj al mușchilor, ai varice la nivelul picioarelor, după un consult de specialitate spune, medicul specialist în chirurgie vasculară, cu competență de Ecografie Doppler, MedLife Spital Lotus (Ploiești).

 

Cum funcționează Ecografia Doppler? 

În explicaţiile dr. Gabriela Drăgoi, ” Ecografia Doppler se bazează pe interpretarea unor unde de sunet emise de o sondă care se pune în contact cu pielea. La contactul undei de sunet cu vasul de sânge, pe ecran poate apărea atât imaginea vasului de sânge, cât și direcția și viteza sângelui din vas. Pe baza unor parametri putem constata diferite bolii ale circulației: vene dilatate, vene trombozate,…

Citeste continuarea Aici

You might also like